Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Coupe Internationale D’Ete Optimist (French Nationals)

15 juli, 2023 - 21 juli, 2023

Coupe Internationale d'Eté du 15 au 21 juillet 2023, à Trestraou (affiche)
contact@asnpg.fr


Van 15 tot 21 juli 2023 wordt de Optimist International Summer Cup gehouden in Perros-Guirec, op het strand van Trestraou. ASN Perros-Guirec is de organisator van het evenement, met alle technische en menselijke ondersteuning van het nautisch centrum (CNPG) en het gemeentehuis van Perros-Guirec, evenals CDV22.

20 jaar na de laatste CIE in Trestraou worden 400 tot 600 optmisten op het water verwacht. Het is een van de grootste zeilbijeenkomsten in Frankrijk en de grootste wedstrijd voor kinderen (8-14 jaar). Meer dan 400 jonge Franse en buitenlandse deelnemers worden verwacht voor een week vol regatta's, meer dan 2.000 mensen in totaal (racers, management, supporters, etc.) zouden aanwezig moeten zijn.

Het grootste Optimistenfeest in Frankrijk, het is een kwalificatie-evenement voor het Wereldkampioenschap en een van de grootste bijeenkomsten in Europa: deelnemers van over de hele wereld komen deelnemen aan de wedstrijd, het beeld van de International Cup 2019 in Plérin waar jonge mensen kwamen uit de Verenigde Staten of Zuid-Afrika.

Erven Léon, burgemeester van Perros-Guirec: “Dit grote evenement sluit aan bij onze wens om grote sportevenementen te organiseren en in de kijker te zetten, maar ook om het zeilen met dinghy's en het zeilen met leefruimte nieuw leven in te blazen. »

Alexandre Grass, voorzitter van ASN Perros-Guirec: “Dit prachtige evenement zal de identiteit van Perros in de zeilwereld helpen herstellen en zal de ASNP een boost geven. Het is een hele mooie uitdaging en we zullen meer dan 200 vrijwilligers moeten mobiliseren. Het is ook een verbindend gebeuren op buurtniveau. »

Op het programma staan ​​naast de regatta's en de raid ook tal van activiteiten op het land gepland voor wat een echt feest van de Optimist is.

Gegevens

Begin:
15 juli, 2023
Einde:
21 juli, 2023
Site:
www.asnpg.fr

Organisator

ASNP
E-mail
contact@asnpg.fr
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Plage de Trestraou
perros-guirec, 22700 Frankrijk + Google Maps