Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Combi Noord-West : Hoorn

4 juni, 2023

Zeilwedstrijden voor de jeugd in Noord-Holland

Combi NoordWest is een serie van een regionale wedstrijden voor beginnende en gevorderde jeugdzeilers in Noord Holland.

Voor het eerst wedstijdzeilen, hoe werkt dat?

Bij Combi NoordWest vaar je je eerste regionale wedstrijden. De wedstrijden van Combi NoordWest zijn bedoeld om kennis te maken met het wedstrijdzeilen. Kom je voor het eerst? Dan begeleiden we je van A tot Z. We starten met een palaver. Daar word je uitgelegd wat de bedoeling is en hoe de baan eruit ziet. Heb je geen optimist? Dan staat er een optimist klaar. Onder begeleiding van de rubberboot vaar je naar de start. De rubberboot vaart vooruit zodat je precies weet waar je naar toe moet. Na de finish blijf je bij de rubberboot en start je nog een paar rondjes. Nadat je klaar bent vaar je met de rubberboot weer terug naar de haven. Zo ben je nooit alleen.

Je kunt meedoen in de Optimist, Zoom, Splash, ILCA4, ILCA6, 29er, 420, RS-Feva of Laser2. Iedereen vaart op zijn eigen niveau meedoen. Hoe meer zeilers, hoe leuker!

Als voorbereiding voor andere wedstrijden, zoals CombiNL of de selectiewedstrijden is het een mooie en goede ervaring om eerst aan de Combi NoordWest mee te doen, dan kun je alvast wennen aan ‘groot’ water.

Waar zijn de wedstrijden?

In Hoorn vaar je op het Markermeer. Een leuke ervaring, je kunt heel ver weg kijken over het water. Het startschip gaat altijd als eerste het water op, zodat jij weet waar je naar toe moet varen als je de havenkom verlaat.

In Enkhuizen vaar je achter de dijk naar Lelystad, dat betekent dat je gezamenlijk de vaargeul gaat oversteken, onder begeleiding van de trainers.

Het Amstelmeer is een binnenmeer tussen Wieringen en Den Helder, dat via een sluis is verbonden met de Waddenzee. Hier vaar je beschermd en toch vlak bij de Waddenzee.

Het Alkmaardermeer maakt deel uit van een doorgaande vaarroute en is een bekend watersportgebied. Het is het grootste aaneengesloten wateroppervlak in de Schermboezem.

Er zijn altijd meerdere RIBs aanwezig bij de Combi NoordWest; is er iets aan de hand, dan is er rescue in de buurt.

Gegevens

Datum:
4 juni, 2023
Site:
https://combinoordwest.nl/

Organisator

Combi Noord West

Locatie

Watersportvereniging Hoorn
Julianapark 1
Hoorn, Noord-Holland 1621 MR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0229-213540
Bekijk de site van Locatie