Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ZCK Optimistenkamp 2023

18 juli - 21 juli

Eén keer per jaar is er een optimistenkamp, dat georganiseerd wordt door vrijwilligers. Dit jaar is het kamp van dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli 2023.

 

37869781_2654333641259107_7538389433863634944_o_1.jpgProgramma LET OP: onder voorbehoud – voorbeeld van editie 2021 ter illustratie

Opening & sluiting      
Dinsdagochtend rond 10.30 uur start het zeilkamp als alle tenten zijn opgezet. We hijsen de vlag en zwaaien daarna de ouders uit. Voor die tijd moet de tenten opgezet zijn en de bootjes opgetuigd.  Vrijdagavond rond 19.00 uur na de prijsuitreiking is het kamp klaar.  Vanaf 14.00 uur zijn de ouders welkom om te komen kijken naar de wedstrijd, die door alle kinderen wordt meegevaren. Als de kinderen van het water komen, ruimen we met z’n allen op (alle bootjes, tenten, rubberboten, en overige materialen). Daarna BBQ-en. Na de BBQ is de prijsuitreiking en meestal is iedereen rond 20.00 uur naar huis.

Programma: 
De meeste dagen ziet het programma er ongeveer als volgt uit:
Opstaan, ontbijten, Opti’s optuigen, zeilen, lunchen, even (vrij)spelen, zeilen, aftuigen en opruimen, (vrij)spelen, eten, avondprogramma. Het avondprogramma wisselt. Meestal doen we een leuk spel en op donderdagavond is er een bonte avond. Ook hebben we een voorlees-opa, die voorleest voor het naar bed gaan (voor de kleine kinderen).

Eten:    
’s ochtends eten we lekker boterhammen, die de kinderen zelf mogen smeren. We zitten dan aan lange tafels in de loods. Tussen de middag worden de boterhammen gesmeerd en hebben we er ook altijd wat lekkers bij (bijvoorbeeld een broodje knakworst, soepje, worstenbroodje). Wat we ’s avonds eten, is iedere dag een verrassing.

Slapen:
We slapen in tenten. Die moet je zelf meenemen, opzetten en afbreken. Je mag ook bij vriendjes/vriendinnetjes in de tent slapen. Spreek dit vooraf af. Als je nog niemand kent, dan proberen we de 1e dag een match te maken, zodat je niet alleen in een tent slaapt, als je dat niet wilt. De begeleiding slaapt ook in tenten, tussen de tenten van de kinderen.

Thema:           
Dat is nog een verrassing, en hoor je een paar weken van tevoren. Je mag je tent versieren in het thema, en je mag je ook verkleden. Dat hoeft natuurlijk niet.

Voor wie:      
Van beginnende zeilers of kinderen die nog nooit gezeild hebben of überhaupt nooit zeilen, tot gevorderde zeilers en wedstrijdzeilers. Het kamp is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en ieder kind moet minimaal 2 zwemdiploma’s hebben.

Bootje:           
Iedereen heeft een eigen bootje nodig; een Optimist. Als je die zelf niet hebt, dan kan je die voor  € 60,- huren. Zonder bootje kan je helaas niet meedoen.

Begeleiding:    
Er zijn 2 kampouders altijd op de wal aanwezig, er is 1 hoofdtrainer , die het overzicht houdt en inspringt waar nodig. Daarnaast is er per zeilgroepje van 6-7 kinderen 1 trainer (soms met een hulptrainer erbij).

Kosten en Inschrijven (2023)  
Het betreft € 250,- per kind en eventueel € 60,- voor een huurbootje (tweede kind e.v. uit hetzelfde gezin € 210) . De BBQ op vrijdag is voor de  deelnemers van het kamp gratis. Anderen zoals familieden kunnen zich inschrijven voor € 17,50 en € 10,00 per kind tot 12 jaar.

Inschrijven maar!

Gegevens

Begin:
18 juli
Einde:
21 juli
Evenement Categorie:
Site:
https://www.zck.nl/zck-optimistenkamp

Locatie

Zeilclub Kurenpolder (ZCK)
Kurenpolderweg 31
Hank, Zuid-Holland 4273 LA Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie